Śniadanie z płatkami kukurydzianymi w roli głównej ma wiele zalet. Jest szybkie w przygotowaniu, smaczne i można zrobić je na ciepło. Co zrobić, aby nie rezygnować z ulubionych płatków, a jednocześnie urozmaicić jadłospis? Odpowiedzią na to pytanie są płatki kukurydziane w naturalnej czekoladzie!
Miałeś kiedyś ochotę zjeść na śniadanie coś o smaku czekolady, ale zrezygnowałeś z tego pomysłu z obawy o szczupłą sylwetkę? Czekolada, a także produkty w polewie z niej zrobionej nie kojarzą się z czymś zdrowym. Często mówi się o tym, że spożywanie produktów bogatych w cukier przyczynia się do otyłości i chorób przewlekłych.
W przypadku płatków kukurydzianych oblanych czekoladą naturalną wygląda to zupełnie inaczej. Są one dobrym pomysłem na pyszne, a zarazem zdrowe śniadanie, ponieważ:
Surowa czekolada, którą oblane są płatki kukurydziane wytwarzana, jest z surowców pochodzących z upraw ekologicznych. Ponadto w porównaniu z klasyczną czekoladą wykazuje szereg właściwości prozdrowotnych. Zawarte w niej przeciwutleniacze chronią Twój organizm przed szkodliwym działaniem wolnych rodników.
Połączenie polewy z surowej czekolady z nektarem z kwiatów palmy kokosowej sprawia, że płatki wyróżnia niepowtarzalny czekoladowy smak z lekką nutą karmelu. Dodatkowo do wyboru masz różne rodzaje płatków: w czekoladzie Creamy, w ciemnej czekoladzie, w czekoladzie kokosowej i migdałowej z solą.
Xococalit, czyli gorzka woda ? tak napój z ziaren roztłuczonego na miazgę kakaowca nazywali Aztekowie, powszechnie uznawani za odkrywców czekolady. […]
Słodki podarunek ucieszy każdego, warto więc dołożyć starań, by tego rodzaju prezent był wyprodukowany z wysokiej jakości składników. Przykładem jakościowych […]
Bombonierka to prezent idealny na każdą okazję ? w końcu, kto nie lubi delektować się słodkościami? Jednak w ostatnich sezonach […]