Śniadanie z płatkami kukurydzianymi w roli głównej ma wiele zalet. Jest szybkie w przygotowaniu, smaczne i można zrobić je na ciepło. Co zrobić, aby nie rezygnować z ulubionych płatków, a jednocześnie urozmaicić jadłospis? Odpowiedzią na to pytanie są płatki kukurydziane w naturalnej czekoladzie!

Płatki oblane surową czekoladą cocoa – pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie

Miałeś kiedyś ochotę zjeść na śniadanie coś o smaku czekolady, ale zrezygnowałeś z tego pomysłu z obawy o szczupłą sylwetkę? Czekolada, a także produkty w polewie z niej zrobionej nie kojarzą się z czymś zdrowym. Często mówi się o tym, że spożywanie produktów bogatych w cukier przyczynia się do otyłości i chorób przewlekłych.

W przypadku płatków kukurydzianych oblanych czekoladą naturalną wygląda to zupełnie inaczej. Są one dobrym pomysłem na pyszne, a zarazem zdrowe śniadanie, ponieważ:

  • zamiast białego cukru są dosładzane naturalnym słodzikiem – nektarem z kwiatów palmy kokosowej;
  • nie zawierają oleju palmowego, aromatów, barwników oraz innych dodatków o niekorzystnym wpływie na zdrowie;
  • surowa czekolada COCOA charakteryzuje się wysoką zawartością przeciwutleniaczy, witamin z grupy B oraz składników mineralnych (m.in. magnezu i żelaza);

Surowa czekolada, którą oblane są płatki kukurydziane wytwarzana, jest z surowców pochodzących z upraw ekologicznych. Ponadto w porównaniu z klasyczną czekoladą wykazuje szereg właściwości prozdrowotnych. Zawarte w niej przeciwutleniacze chronią Twój organizm przed szkodliwym działaniem wolnych rodników.

Wybierz swój ulubiony smak płatków!

Połączenie polewy z surowej czekolady z nektarem z kwiatów palmy kokosowej sprawia, że płatki wyróżnia niepowtarzalny czekoladowy smak z lekką nutą karmelu.  Dodatkowo do wyboru masz różne rodzaje płatków: w czekoladzie Creamy, w ciemnej czekoladzie, w czekoladzie kokosowej i migdałowej z solą.